Tips & Tricks

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα PTCs δεν αποτελούν κοινωνική προσφορά ή δωρεά αλλά επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες τους τις βλέπουν έτσι ακριβώς: σαν επιχείρηση. Έτσι κάθε ιδιοκτήτης αποσκοπεί στο κέρδος (όπως άλλωστε όλες οι επιχειρήσεις).

Τα πράγματα είναι απλά, αν το PTCs τα πάει καλά και ο ιδιοκτήτης βγάζει κέρδος τότε όλα βαίνουν καλώς τόσο για τα μέλη όσο και για τον ιδιοκτήτη. Σε μια τέτοια περίπτωση όλοι είναι χαρούμενοι και ο ιδιοκτήτης που τα "οικονομάει" αλλά και οι χρήστες που πληρώνονται μετά από κάθε αίτηση πληρωμής. Μάλιστα όσα περισσότερα κέρδη αποκομίζει ο ιδιοκτήτης τόσο περισσότερο σκέφτεται να διατηρήσει την επιχείρησή του ή και να την επεκτείνει κιόλας (π.χ. να ανοίξει και άλλα παρεμφερή PTCs).

Τι γίνεται όμως στην αντίθετη περίπτωση; Τι γίνεται δηλαδή όταν τα έξοδα ενός PTC είναι περισσότερα από τα έσοδα; Τι συμβαίνει δηλαδή όταν τα χρήματα που πληρώνει ο ιδιοκτήτης του PTCs στους χρήστες είναι λιγότερα από αυτά που βγάζει η "επιχείρησή" του; Σε μια τέτοια περίπτωση, το PTCs έχει χασούρα και ο ιδιοκτήτης κοινώς "μπαίνει" μέσα, τότε είναι που έρχονται τα δύσκολα. Τότε είναι που το PTC παρουσιάζει ασταθή συμπεριφορά, που γίνεται ασυνεπές, που μειώνει τον αριθμό των διαφημίσεων και το κόστος ανά κλικ, που αλλάζει συχνά τους όρους χρήσης του και που υπάρχουν εκκρεμείς πληρωμές. Και που εντέλει το PTCs μπαίνει σε αυτή την περίφημη λίστα των SCAM PTCs.

Δεν αποκλείονται βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ο ιδιοκτήτης ενός PTCs το ανοίγει έχοντας ως αυτοσκοπό το SCAM. Βάζει εξαρχής ελκυστικούς όρους και προνόμια (ακόμα και στους απλούς χρήστες), μαζεύει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί και μετά από 2-3 μήνες (ανεξάρτητα αν τα πάει καλά ή όχι) κλείνει το "μαγαζί" απροειδοποίητα και γίνεται καπνός μαζί με τα λεφτά που επένδυσαν οι κακόμοιροι οι χρήστες...

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει και εσείς να τα δείτε έτσι ακριβώς όπως είναι, σαν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Και θα πρέπει να κατανοήσετε τους κινδύνους που υπάρχουν.
Ποτέ μα ποτέ δεν επενδύουμε χρήματα από το πορτοφόλι μας - ειδικά όταν είναι καινούργιο και δεν έχει πολλούς μήνες αξιόπιστης λειτουργίας.
Εξάλλου τα περισσότερα προσφέρουν τη δυνατότητα αναβάθμισης λογαριασμού ή ενοικίασης referrals από το main balance (δηλ. από τα χρήματα που έχουμε ήδη βγάλει). Οπότε κάνουμε λίγη υπομονή και επενδύουμε από τα χρήματα που μας έχει χαρίσει το ίδιο.

Γραφόμαστε σε ένα καινούργιο PTCs και αρχίζουμε επιφυλακτικά και συντηρητικά. Κάνουμε κλικ στις διαφημίσεις του, όταν βγάλουμε ένα μικρό ποσό τότε επενδύουμε -αν θέλουμε- το ίδιο το ποσό (ΠΟΤΕ από τα δικά μας χρήματα) σε ενοικίαση referrals, φτάνουμε το ελάχιστο ποσό ανάληψης και κάνουμε αίτηση πληρωμής. Αν πληρωθούμε 3-4 φορές και αν το PTCs λειτουργεί με συνέπεια και αξιοπιστία (χωρίς προβλήματα και παράπονα) για περισσότερους από 6 μήνες τότε σκεφτόμαστε να επενδύσουμε. Και πάντα επενδύουμε ένα μικρό χρηματικό ποσό ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε -όσο το δυνατόν περισσότερο- ότι θα πάρουμε πίσω τουλάχιστον τα χρήματα που επενδύσαμε. Γιατί αυτό είναι και το νόημα της επένδυσης, επενδύουμε ένα ποσό χρημάτων έχοντας ως στόχο να πάρουμε πίσω περισσότερα από τα χρήματα που επενδύσαμε (ή στη χειρότερη των περιπτώσεων το ίδιο το ποσό που επενδύσαμε). Έτσι δεν μπορούμε να επενδύσουμε π.χ. 100$ αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλουμε τουλάχιστον 100$.

Επομένως χρειάζεται πολλή μεγάλη ΥΠΟΜΟΝΗ. Αν βέβαια θέλουμε να βγάλουμε γρήγορα χρήματα από ένα PTCs τότε η επένδυση είναι μονόδρομος, θα πρέπει με τα δικά μας χρήματα να νοικιάσουμε καμιά 100αριά referrals και ενδεχομένως να κάνουμε αναβάθμιση λογαριασμού. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση ρισκάρουμε. Τι θα συμβεί αν το PTCs γίνει SCAM; Υπάρχει βέβαια η λύση του dispute αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθούμε πάντα από τo PayPal (πάντως όσο πιο γρήγορα κάνουμε dispute τόσο πιθανότερο είναι να δικαιωθούμε και να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω)...

Πέρα όμως από το κομμάτι των επενδύσεων, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στα PTCs.

Κωδικοί πρόσβασης: Μόλις κάνουμε εγγραφή σε ένα PTCs, δίνουμε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να περιέχει αριθμούς και γράμματα και να μην είναι "προφανής" και "ευκολομάντευτος". Αυτό που πρέπει όμως να προσέχουμε περισσότερο είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούμε στα PTCs δεν θα πρέπει να έχουν καμία απολύτως σχέση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε στο λογαριασμό αλληλογραφίας μας και στους λογαριασμούς μας στο PayPal! Ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τους ίδιους κωδικούς! Οι λόγοι είναι προφανείς: σκεφτείτε το ενδεχόμενο ένα PTCs να πέσει θύμα hacker και ο hacker να κλέψει όλη τη Βάση Δεδομένων του PTCs (και μαζί βέβαια και τα δικά μας στοιχεία όπως είναι ο λογαριασμός email μας, ο λογαριασμός PayPal και ο κωδικός πρόσβασης τον οποίον -για ένα ανόητο λόγο- θέσαμε ακριβώς τον ίδιο με αυτόν του PayPal λογαριασμού μας!) ή σκέψου ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του PTCs να είναι κακόβουλος και να επιχειρήσει να μπει στους λογαριασμούς μας με τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούμε στο PTCs. Συνεπώς χρησιμοποιούμε πάντα εντελώς διαφορετικούς κωδικούς στα PTCs και καλό θα είναι αυτοί να διαφέρουν -όσο μπορούμε- από PTCs σε PTCs.
Ασφάλεια Υπολογιστή: Όταν ανοίγουμε τα PTCs και κάνουμε κλικ στις διαφημίσεις τους, ανοίγει ένα νέο παράθυρο με το περιεχόμενο της σελίδας του διαφημιστή. Κάποιες -λίγες ευτυχώς- διαφημίσεις περιέχουν ιούς ή άλλα βλαβερά στοιχεία οπότε θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Έχουμε ενεργοποιημένο πάντα το antivirus στον υπολογιστή μας και το τοίχος προστασίας. Επίσης, καλό είναι να έχουμε εγκατεστημένο και κάποιο πρόγραμμα spy-bot. Συνήθως τα σοβαρά PTCs έχουν καλόβουλες, ελεγμένες και ασφαλείς διαφημίσεις οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Αλλά ας φυλάμε καλύτερα τα ρούχα μας...
Επιλογή browser: Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τον περιηγητή ιστοσελίδων FireFox ο οποίος θεωρείται πιο ασφαλής από τους υπόλοιπους κατά την περιήγησή μας.
Αναβάθμιση Λογαριασμού: Όταν πρόκειται να κάνουμε αναβάθμιση λογαριασμού σε ένα PTCs, αποφεύγουμε να αγοράζουμε συνδρομή μακράς διαρκείας. Η καλύτερη επιλογή είναι ο αναβαθμισμένος λογαριασμός που διαρκεί 1 μήνα ή το πολύ 3 μήνες. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε να πληρώσουμε αναβάθμιση για 1 χρόνο γιατί είναι αμφίβολο αν θα κρατήσει τόσο και το PTCs.
Τήρηση Όρων Χρήσης: Προσπαθούμε να τηρούμε πιστά τους όρους χρήσης του εκάστοτε PTCs (που λίγο-πολύ είναι οι ίδιοι σε όλα). Διαφορετικά το PTCs θα μας κάνει ban και όλες οι επενδύσεις και τα κέρδη στο main balance θα πάνε χαμένα. Επίσης αποφεύγουμε το SPAMMING. Διαφημίζουμε το referral link μας όσο πιο κόσμια και πολιτισμένα γίνεται, ποτέ μέσω μαζικής αποστολής email κλπ.
Συνεχής Ενημέρωση: Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα PTCs με τις οποίες ασχολούμαστε ενεργά (ιδιαίτερα αν έχουμε επενδύσει και χρήματα). Μπαίνουμε στο forum τους και παρακολουθούμε τις δημοσιεύσεις, βλέπουμε αν υπάρχουν παράπονα από χρήστες, βλέπουμε την κινητικότητα και το ενδιαφέρον των διαχειριστών και των moderators, επισκεπτόμαστε την ειδική σελίδα πληρωμών και ελέγχουμε αν γίνονται πληρωμές και πόσο συχνά, επισκεπτόμαστε ειδικές ιστοσελίδες αξιολόγησης PTCs (όπου πολλοί χρήστες εκθέτουν ελεύθερα και απερίφραστα τις απόψεις τους για ένα PTCs χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν ban) κλπ. Είναι σημαντικό να ξέρουμε την εξέλιξη των PTCs και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Όλα τα PTCs περνάνε περίοδο κρίσης κάποιες στιγμές, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να το ξέρουμε αυτό γιατί πολλά PTCs κλείνουν ή γίνονται SCAM μετά από μια περίοδο κρίσης (και σε μια τέτοια περίοδο ποτέ δεν επενδύουμε). Και είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε όταν ένα PTCs είναι στα πρόθυρα να γίνει SCAM.

Το άρθρο ανανεώνεται σε συχνά χρονικά διαστήματα.